Informația momentului pentru cei născuți înainte de 1980: ce trebuie să știe toți românii trecuți de 40 de ani

de: Iulia Kelt
09 01. 2023

Pentru a avea o viață liniștită, experții sunțin că este nevoie să ții cont de câteva sfaturi, mai ales dacă ai depășit vârsta de 40 de ani.

În mod evident, cea mai mare problemă a tuturor este cea financiară, astfel că, dacă te-ai născut înainte de 1980, se presupune că ai găsit deja metode în această direcție. Totuși, oamenii se maturizează diferit. Dacă încă nu ai găsit cheia succesului, iată ce spun specialiștii că ar fi bine să faci.

Ce trebuie să faci pentru a-ți ușura semnificativ viața

În primul rând, este foarte important să nu amâni plata datoriilor, însă cum datoriile (cel puțin cele de la bănci) sunt, în această perioadă, enorme, e mai ușor de zis decât de făcut.

Așadar, dacă ai datorii cu dobândă mare, fă din acestea o prioritate. Începe cu acestea și, dacă îți rămân bani, poți continua și cu celelalte, pe sistemul bulgărelui de zăpadă.

În plus, nu uita că asigurările îți pot salva veniturile, în anumite cazuri. Așadar, asigurarea de sănătate este necesară, de vreme ce acest capitol este unul dintre cele mai imprevizibile. Cu alte cuvinte, te poți oricând îmbolnăvi, iar atunci când se întâmplă asta, ar fi bine să ai cu ce să plătești eventualele spitalizări sau tratamente. Același lucru se poate spune și despre asigurarea locuinței, necesară în caz de „Doamne-ajută”.

Mai mult, nu uita să strângi bani pentru pensie. Oricât ai crede că o contribuție te poate salva la bătrânețe, nu va acoperi, sub nicio formă, cheltuielile pe care le vei avea atunci. Iar dacă te-ai obișnuit cu un anumit stil de viață, cu siguranță vei avea nevoie de bani pentru a-l menține chiar și la vârsta senectuții.

Un fond de urgență te poate, de asemenea, scoate din situații dificile. Poți economisi bani pentru acesta evitând să faci cheltuieli exagerate.

Calculează-ți banii care îți intră lunar în cont, plătește-ți datoriile, achiziționează-ți cele necesare, ca mai apoi să vezi ce-ți rămâne pentru o eventuală economie. O parte din acești bani introdu-i în fondul de urgență.

Nu în ultimul rând, dă-ți silința să avansezi la locul de muncă, mai ales dacă această avansare aduce cu sine și un salariu mai mare.